Gebruikers toevoegen aan een tweede entiteit
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan gebruikers toevoegen aan een tweede entiteit?

Alleen Admins kunnen gebruikers uitnodigen voor een configuratie met meerdere entiteiten.

Gebruikers toevoegen aan een tweede entiteit

Je kunt een gebruiker voor meerdere entiteiten maken door een nieuwe gebruiker uit te nodigen voor de tweede organisatie.

1. Navigeer naar de tweede entiteit

2. Ga naar 'Gebruikers'

3. Nodig de gebruiker uit die je wilt toevoegen aan de tweede entiteit

Er zijn twee scenario's die voor kunnen komen als een gebruiker wordt uitgenodigd voor een tweede entiteit.

Scenario A:

Je nodigt een gebruiker uit via hetzelfde e-mailadres dat de gebruiker al gebruikt in de eerste entiteit.

Zodra de gebruiker zijn account heeft geactiveerd, kan hij zich met één e-mailadres en wachtwoord aanmelden bij beide accounts. Bovendien kan de gebruiker dan gemakkelijk schakelen tussen de accounts zonder dat hij meerdere keren 2-stapsverificatie hoeft uit te voeren.

Scenario B:

Je nodigt een gebruiker uit via een ander e-mailadres dan het e-mailadres dat de gebruiker in de eerste entiteit heeft.

Zodra de gebruiker zijn account heeft geactiveerd, heeft hij twee accounts. De gebruiker moet telkens apart inloggen bij elk profiel en kan niet gemakkelijk van entiteit wisselen.
Om een gebruiker de mogelijkheid te geven om eenvoudig beide entiteiten te gebruiken, moet een admin de gebruiker opnieuw uitnodigen voor de eerste entiteit (door een tweede account aan te maken voor dezelfde gebruiker), maar moet hij de gebruiker dit keer uitnodigen op hetzelfde e-mailadres als dat wordt gebruikt in de tweede entiteit. Alleen als hetzelfde e-mailadres wordt gebruikt, kunnen we de twee accounts als één persoon herkennen.

Zodra er twee accounts zijn, kan een admin alle virtuele kaarten overzetten naar het nieuwe account. Fysieke kaarten kunnen niet worden overgedragen en moeten opnieuw worden aangemaakt. Als alle kaarten naar het nieuwe account zijn verplaatst, kan de admin het ongebruikte account (het account dat is aangemaakt met het andere e-mailadres) verwijderen.