Een nieuwe gebruiker uitnodigen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan een nieuwe gebruiker uitnodigen

Alleen gebruikers met admin-rechten kunnen nieuwe gebruikers uitnodigen.

Een nieuwe gebruiker uitnodigen

1. Log in op het Moss-platform

2. Ga naar Gebruikers & Teams in het linker zijpaneel

3. Selecteer in de rechterhoek 'Gebruikers uitnodigen'

4. Selecteer de manier waarop je een nieuwe gebruiker wilt uitnodigen

Manieren om gebruikers uit te nodigen

De vier manieren om nieuwe gebruikers uit te nodigen voor het Moss-platform zijn:

1. Een uitnodigingslink delen

1. Ga naar 'Gebruikers & Teams' en klik op 'Gebruikers uitnodigen'

2. Klik op 'Verstuur een magische uitnodigingslink'

3. Kopieer de link in het gemarkeerde vak

4. Je kunt deze link nu delen met je werknemers zodat ze hun aanmelding zelf kunnen voltooien

2. Met een HR-systeem verbinding maken

1. Ga naar 'Gebruikers & Teams' en klik op 'Gebruikers uitnodigen'

2. Klik op 'Uit HR-systeem selecteren'

3. Kies je HR-systeem uit de lijst

4. Verleen toegang om de nodige gegevens op te halen

5. Voer de API-sleutel van je HR-systeem in (vraag je admin om de API-sleutel van je HR-systeem te krijgen)

6. Selecteer dat alle medewerkers uit de geïmporteerde lijst worden uitgenodigd voor Moss

7. Klik op 'Uitnodiging versturen'

De mensen die je hebt uitgenodigd, ontvangen vervolgens een e-mail met de uitnodiging.

3. Een e-mailadres opgeven

1. Ga naar 'Gebruikers & Teams' en klik op 'Gebruikers uitnodigen'

2. Selecteer 'E-mailadres opgeven'

3. Selecteer de gewenste rol voor de medewerker(s)

4. Selecteer 'Handmatig e-mail intypen'

5. Voer een of meer e-mailadressen in het invoerveld in. Je kunt op 'enter' drukken om een extra e-mailadres op te geven

6. Klik op 'Uitnodiging versturen'

De mensen die je hebt uitgenodigd, ontvangen vervolgens een e-mail met de uitnodiging.

4. Een bestand met e-mailadressen uploaden

1. Ga naar 'Gebruikers & Teams' en klik op 'Gebruikers uitnodigen'

2. Selecteer de gewenste rol voor de medewerker(s)

3. Selecteer 'E-maillijst uploaden'

4. Klik op 'Een bestand uploaden' en kies een .csv- of .txt-bestand met de e-mailadressen van je werknemers.

5. Klik op 'Uitnodiging versturen'

De mensen die je hebt uitgenodigd, ontvangen vervolgens een e-mail met de uitnodiging.