Alle collectiesJe account beschermen
Verbeter je gegevensbeveiliging

Bescherm je informatie en geld met deze tips.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Belangrijke mededeling over de recente toename van fraude

Er is een toename van het aantal gevallen waarbij gebruikers worden gebeld door fraudeurs die zich voordoen als het supportteam van Moss:

• Moss zal je nooit vragen om wachtwoorden door te geven of anderszins te delen óf om 2FA-authenticatie uit te voeren.

• Hang bij twijfel op en bel direct ons supportteam.

Bovendien hebben we de laatste tijd ook een toename gezien van sms-berichten van oplichters die zich voordoen als leveranciers, vaak van bezorgbedrijven als DHL, DPD, UPS en dergelijke. Interactie met deze partijen kan leiden tot frauduleuze afschrijvingen van je kaart. Om dat te voorkomen, hebben we een lijst samengesteld van verdachte zaken waar je voor op je hoede moet zijn:

• Negeer berichten van leveranciers of bezorgers van wie je geen pakket verwacht.

• Wees op je hoede voor telefoonnummers van buitenlandse afzenders of korte, verdachte links die in het bericht zijn opgenomen, zoals https://bit.ly/.

• Wees voorzichtig met berichten die aanzetten tot urgentie, zoals berichten waarin staat dat je pakket niet kan worden afgeleverd vanwege een onvolledig afleveradres. Controleer of je ook een e-mail hebt ontvangen. Meestal is de e-mail het primaire contactkanaal of e-mail én sms.

• Als je een pakket verwacht, gebruik dan het trackingnummer dat je van de verkoper hebt gekregen - volg geen links in berichten van onbekende afzenders.

We zien een toename van fraude en social engineering in heel Europa. Daarom willen we een aantal tips geven over hoe je online waakzaam en veilig kunt blijven. Bewust en goed geïnformeerd zijn is de beste manier om fraude te bestrijden!

Een fraudeur kan social engineering gebruiken: een reeks manipulatieve tactieken om je vertrouwen te winnen en je te verleiden tot het geven van gevoelige gegevens. Veelgebruikte methoden van social engineering zijn onder andere:

• Phishing, waarbij fraudeurs valse e-mails, overtuigende websites of inlogpagina's maken die van Moss afkomstig lijken te zijn om je persoonsgegevens te stelen.

• Spoofing, waarbij fraudeurs telefonisch contact met je opnemen en zich voordoen als vertegenwoordigers van Moss.

Voorzorgsmaatregelen om jezelf te beschermen:

1. Controleer de authenticiteit van e-mails en websites voordat je persoonsgegevens invoert door de URL te verifiëren.

• De inlogpagina's van Moss moeten altijd deze exacte URL hebben: https://getmoss.com/login. We raden je aan om de pagina te bookmarken om te voorkomen dat je op de verkeerde website inlogt.

• Om er zeker van te zijn dat je op onze homepage bent, voer je www.getmoss.com rechtstreeks in je browser in om Moss te openen. Stel een bladwijzer in voor meer gemak.

2. Wees voorzichtig bij het klikken op hyperlinks en advertentielinks in je browser.

• Beweeg je cursor over links om te checken waar de link je naartoe stuurt, zo weet je zeker dat je niet op een frauduleuze site terechtkomt.

• Vermijd indirecte toegang tot de Moss-website via websites van derden (bijv. zoekmachinelijsten, reclamebanners, hyperlinks vanaf andere websites). Fraudeurs kunnen zoekresultaten of advertenties plaatsen voor valse of phishing-websites.

3. Moss zal je nooit om persoonlijke gegevens vragen buiten de Moss-app om. Wij sturen geen links via sms en nemen geen contact met je op over je inlog-, betaal- of kaartgegevens.

• Als je vermoedt dat er iets mis is of als je denkt dat je gegevens mogelijk zijn aangetast, wijzig dan onmiddellijk je wachtwoorden en neem contact met ons op via support@getmoss.com.

Het veilig houden van je geld is onze grootste zorg, maar er is ook veel wat je zelf kunt doen om je gegevens te beschermen.

4. Houd je persoonlijke gegevens privé en deel ze niet met anderen.

• Geef nooit je inloggegevens, bankgegevens, kaartnummers of pincodes door op onbekende websites of aan derden, zelfs niet als ze beweren van Moss te zijn. Lees meer.

• Geef je inloggegevens, zoals je gebruikersnaam of wachtwoord, nooit aan anderen. Onze medewerkers zullen ook nooit om je wachtwoord vragen.

• Moss zal je nooit vragen om meer dan één sms-code in te voeren om in te loggen. Als je een bericht krijgt met de tekst 'Fout, voer nieuwe code in', dan kan dit een phishingaanval zijn.

5. Controleer de geldigheid van je links en mobiele applicaties.

• Lees de notificaties en verificatie-sms'jes die je ontvangt wanneer er transacties worden gedaan op je account zorgvuldig. En controleer of de transacties door jou zijn geïnitieerd.

• Download de Moss-app alleen van de officiële App Store op iPhone of Google Play op Android.

6. Update je software en apparaten voor je eigen veiligheid en meld ongewone activiteiten.

• Je software en apparaten up-to-date houden met de nieuwste beveiligingspatches kan je beter beschermen tegen phishingaanvallen. Schakel automatische app- en software-updates in op je telefoon en verwijder oude apps die je niet meer gebruikt.

• Als je ongewone activiteiten op je account opmerkt of vermoedt dat je het slachtoffer bent geworden van een phishingaanval, geef dit dan onmiddellijk door aan ons supportteam.