Algemeen
How to
Navigeren door het platform

De navigatiebalk gebruiken om toegang te krijgen tot de producten en functies van Moss

Support avatar
Geschreven door Support
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de navigatiebalk links op de startpagina navigeer je eenvoudig naar de verschillende producten en functies van Moss.

Let op: afhankelijk van je Moss-gebruikersrol zijn sommige functies mogelijk niet zichtbaar voor jou.

Hier krijg je een overzicht van je accountsaldo, uitgaven, openstaande aanvragen en ontbrekende bonnen.

In deze sectie vind je alle aangevraagde kaarten en openstaande facturen. Je kunt deze aanvragen goedkeuren of afwijzen.

Door te klikken op "Goedkeuringsbeleid" kun je goedkeuringsregels instellen, aanpassen en archiveren. Met deze regels creëer je duidelijke richtlijnen voor alle uitgaven, ongeacht het bedrag.

In de sectie Insights krijg je een goed overzicht van al je gekoppelde bankrekeningen en kun je deze analyseren. Insights bevindt zich nog in de betafase, we werken hard aan het toevoegen van nog meer opties!

Beheer en maak nieuwe fysieke en virtuele kaarten aan, sorteer ze door een filter toe te passen en vind de kaarten die je nodig hebt. Elke kaart kan afzonderlijk voor enige tijd worden geblokkeerd of permanent worden gedeactiveerd.

In het tabblad abonnementen kun je al je abonnementskaarten zien en beheren. Bovendien kun je hier nieuwe abonnementskaarten aanmaken of aanvragen.

In het tabblad transacties kun je ontbrekende bonnen beheren en alle transacties bekijken, filteren en vervolgens exporteren naar je boekhoudprogramma.

In het tabblad exporteren kun je je uitgaven een laatste keer controleren, de laatste aanpassingen doen en ze, tot slot, eveneens exporteren naar je boekhoudprogramma.

In het laatste tabblad kun je je afschriften controleren, downloaden en betalen.

Hier kun je nieuwe facturen indienen en oude facturen beheren.

Hier krijg je een overzicht van al jouw uitgaven en kun je deze zo nodig aanpassen. Voor uitgaven zonder Moss-kaart kun je declaraties indienen.

Onder alle uitgaven kun je niet alleen je eigen uitgaven bekijken, maar ook die van je collega's.

Hier kun je teams aanmaken en ze beheren. Nodig gebruikers uit voor een team, geef teamleden een kaart en stel individuele limieten in.

Richt je boekhoudstructuur in en voorkom zo een langdurige handmatige boekhouding.

In de inbox vind je alle bonnen die zijn geüpload naar Moss.

Hier kun je bijvoorbeeld de adressen en btw-nummers van je bedrijf aanpassen, bankrekeningen toevoegen en je Moss-plan bekijken.

Aanvullende tips

Mocht je voor het einde van je factureringsperiode je limiet bereiken, dan kun je de functie 'Nu betalen' gebruiken om je saldo handmatig te verhogen

In de sectie 'Aanvragen' kun je aangevraagde uitgaven goedkeuren of afwijzen. Je collega's kunnen eenmalige of terugkerende uitgaven aanvragen.

Als je de taal van het platform wilt wijzigen, klik dan rechtsboven op je avatar en klik op 'Profiel'. Scroll naar beneden om de verschillende taalopties te vinden.

Download de app en heb Moss altijd bij de hand

De Moss-app is beschikbaar voor iOS en Android. Met de app heb je altijd toegang tot al je kaarten, kun je onderweg naar transacties zoeken en je bonnen uploaden in een overzichtelijke mobiele interface.

Download de Moss-app op iOS of Android

• Bekijk en controleer al je kaarten

• upload bonnen en spoor ontbrekende op

• Zoek transacties en pas filters toe