Gebruikersrollen

In dit artikel ontdek je welke gebruikersrollen er zijn op het Moss-platform en wat hun rechten zijn.

Marketing avatar
Geschreven door Marketing
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Welke gebruikersrollen heeft Moss?

Er zijn vijf verschillende soorten gebruikers op Moss:

• Admins

• Interne boekhouders

• Externe boekhouders

• Teamleiders

• Gebruikers

Welke bevoegdheden hebben de verschillende gebruikers?

Admins

Admins zijn bijvoorbeeld de CEO, CFO of andere teamleden die verantwoordelijk zijn voor uitgavenbeheer. Zij hebben volledige administratieve rechten in Moss: ze kunnen kaarten uitgeven en blokkeren, limieten instellen, betalingen goedkeuren, teamleiders bepalen en nog veel meer.

Interne boekhouders

Interne boekhouders hebben toegang tot alle boekhoudfuncties in Moss. Dat betekent dat ze onder andere kostenplaatsen en categorieën kunnen aanmaken en toewijzen, herinneringen kunnen versturen en alle boekhoudkundige transactiegegevens kunnen exporteren via de API. Daarnaast kunnen ze, net als normale teamleden, kaarten en betalingen aanvragen en deze laten goedkeuren door admins of teamleiders.

Externe boekhouder

Externe boekhouders hebben dezelfde rechten als interne boekhouders, maar kunnen geen kaarten aanvragen of declaraties indienen.

Teamleiders

Teamleiders hebben uitgebreide goedkeuringsrechten in Moss. Ze kunnen betalingen binnen een bepaald bereik goedkeuren, kaarten uitgeven aan individuele medewerkers en zelf individuele betalingslimieten instellen. Voor goedkeuringen die hun ingestelde goedkeuringslimiet overschrijden, moeten teamleiders echter ook contact opnemen met de admin(s).

Gebruikers

Admins en teamleiders kunnen een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen op Moss. Gebruikers zijn alle teamleden die betalingen of kaarten kunnen aanvragen, bonnen en facturen kunnen uploaden, en hun kaartlimieten kunnen bekijken.