Vertrouwde mobiele apparaten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Per gebruikersaccount kan slechts één vertrouwd apparaat worden toegevoegd aan de lijst van vertrouwde apparaten voor het gebruik van de Moss-app. Door het aantal vertrouwde apparaten klein te houden is je account veiliger en de kans op datalekken kleiner.

Iedereen die een vertrouwd apparaat heeft toegevoegd, kan dat ook weer verwijderen. Maar je kunt alleen een vertrouwd apparaat verwijderen dat aan je eigen account is gekoppeld.

Zo verwijder je een vertrouwd apparaat

Je kunt een vertrouwd apparaat in een paar stappen verwijderen.

1. Log in op de Moss-app.

2. Ga naar je profiel.

3. Ga naar 'Beveiliging' en selecteer 'Apparaat vergeten'.

Als je geen toegang meer hebt tot je oude telefoon en hem dus niet kunt verwijderen, zijn er verschillende manieren om je vertrouwde apparaat te deactiveren.

Als je je wachtwoord bent vergeten of te vaak een onjuist wachtwoord hebt ingevoerd, kun je deze instructies volgen om het opnieuw in te stellen:

Extra informatie:

• Nadat je het herstelverzoek hebt verzonden, krijg je een e-mail waarin wordt bevestigd dat het verzoek naar je admin is gestuurd. Als je niet zeker weet wie je admin is, staat deze informatie in de e-mail. Je kunt contact met hem/haar om het verzoek te versnellen.

• De admin krijgt krijgt ook een e-mail en een pushbericht, en je verzoek verschijnt onder 'Mijn taken' en 'Goedkeuringen'.

App-toegang herstellen (niet-SSO-gebruikers)

Als je je telefoon kwijt bent en de Moss-app op een nieuw apparaat moet activeren, volg dan deze stappen:

1. Open de Moss-app op je nieuwe telefoon en voer je inloggegevens in.

2. Selecteer de optie 'Ik ben de toegang tot mijn apparaat kwijt'.

3. Stuur een accountherstelverzoek naar je admin.

4. Je wordt gebeld met een 6-cijferige bevestigingscode - voer deze code in de app in.

5. Wacht op een e-mail waarin wordt bevestigd dat je admin je oude apparaat heeft gedeactiveerd.

6. Zodra je oude apparaat is gedeactiveerd, kun je de app activeren op je nieuwe telefoon.

Een oud vertrouwd mobiel apparaat verwijderen (SSO-gebruikers)

Als je een SSO-gebruiker bent en je toegang tot de Moss-app moet herstellen, volg dan deze stappen:

1. Log in op de Moss-webapp met single sign-on.

2. Ga naar het tabblad 'Profiel'.

3. Selecteer onder 'Voorkeuren' de optie 'App-toegang herstellen'.

4. Stuur een accountherstelverzoek naar je admin.

5. Je wordt gebeld met een 6-cijferige bevestigingscode - voer deze code in de webapp in.

6. Wacht op een e-mail waarin wordt bevestigd dat je admin je oude apparaat heeft gedeactiveerd.

7. Zodra je oude apparaat is gedeactiveerd, kun je de Moss-app opnieuw activeren op je nieuwe telefoon.

Wachtwoord vergeten – de Moss-app deblokkeren

Als je je passcode bent vergeten, volg dan deze stappen:

1. Klik op het inlogscherm op 'Passcode vergeten?'

2. Bevestig dat je de app wilt deactiveren door op 'Herstelproces starten' te klikken.

3. Voer je inloggegevens in de Moss-app in.

4. Selecteer de optie 'Je account herstellen'.

5. Stuur een accountherstelverzoek naar je admin.

6. Je wordt gebeld met een 6-cijferige bevestigingscode - voer deze code in de webapp in.

7. Wacht op een e-mail waarin wordt bevestigd dat je admin je oude apparaat heeft gedeactiveerd.

8. Zodra je apparaat is gedeactiveerd, kun je je account opnieuw activeren.

App geblokkeerd – de Moss-app deblokkeren

Als je je wachtwoord te vaak verkeerd invoert, wordt de toegang tot de Moss-app geblokkeerd. Volg deze stappen om de app te deblokkeren:

1. Voer je inloggegevens in de Moss-app in.

2. Selecteer de optie 'Je account herstellen'.

3. Stuur een accountherstelverzoek naar je admin.

4. Je wordt gebeld met een 6-cijferige bevestigingscode - voer deze code in de app in.

5. Wacht op een e-mail waarin wordt bevestigd dat je admin je apparaat heeft gedeactiveerd.

6. Zodra je apparaat is gedeactiveerd, kun je je account opnieuw activeren.