3. Set-up: Moss-integratie met Exact Globe
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Exact Globe instellen voor gebruik met Moss

In dit artikel leggen we uit hoe je Exact Globe succesvol verbindt met Moss.

Boekingslogica voor kaarttransacties: om het boeken van kaarttransacties volledig te automatiseren (factuur en betaling boeken met één export), stel je een Moss-balansrekening in en definieer je je primaire bedrijfsrekening voor Moss opwaarderingen of automatische incasso's.

Netwerkconfiguratie

1. Zorg ervoor dat de Exact Globe-server verbinding kan maken met Moss (controleer Moss details met je accountmanager)

1. Open poort gebruikt door Exact Globe (standaard 8020) naar Moss

2. Open poort 443 naar Moss

2. DNS toewijzen aan het IP-adres dat wordt gebruikt door Exact Globe-server

3. NTLM-authenticatiepoort openen

1. Dit is standaard poort 445

4. Zorg ervoor dat de Exact Entity-service is geïnstalleerd en actief is op je apparaat.

1. Ga naar windows, schrijf 'Service' en vink de geselecteerde optie in de afbeelding aan:

Moss-verbinding toevoegen als werkstation (ALLEEN als je de foutmelding MacAddress2 krijgt)

1. Navigeer in Exact Globe naar "Systeem" > "HR & Beveiliging" > "Werkstations"

2. Voeg een nieuw werkstation toe

Maak een Moss-standaardleverancier aan

Opmerking: dit is alleen relevant als je alle Moss-kaarttransacties op één leverancier wilt boeken in plaats van leveranciers te gebruiken voor elke handelaar.

1. Om een nieuwe leverancier aan te maken, navigeer je naar "Financieel" > "Crediteuren" > "Onderhouden"

2. En maak een nieuwe 'Crediteur' aan

3. Benoem crediteur tot 'Moss-standaardleverancier'

4. Klik op 'Opslaan'.