4. Moss en Exact Globe verbinden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Controleer het volgende voordat je verbinding maakt

1. Hier is een lijst met waarden die moeten worden opgegeven om verbinding te maken met Exact Globe:

Sommige parameters kunnen rechtstreeks van Exact Globe worden verkregen en sommige moeten door het IT-team worden verstrekt. Hieronder vind je meer informatie over de vereiste gegevens.

2. Moss vereist een gebruiker met adminrechten. We raden aan om een extra gebruiker aan te maken voor de integratie.

3. DB-naam en servernaam kunnen worden opgehaald van de Exact Globe-pagina met de Company view:

1. DB Naam is 'Company' in Exact (001 in onderstaand voorbeeld)

2. Servernaam is 'Server' in Exact (EXACT-GLOBE in onderstaand voorbeeld)

4. Netwerkgegevens zouden beschikbaar moeten zijn nadat de netwerkconfiguratie is voltooid (meer details in sectie 'Set-up: Moss-integratie met Exact Globe').

1. Serveradres (adres van de Exact Globe-server), dit moet een DNS (geen IP) zijn van de server waarop Exact Globe draait, niet van de database.

2. Port (standaard 8020)

Welke gegevens worden geïmporteerd van Exact Globe naar Moss?

Attribuut in Moss

Attribuut in Exact Globe

Locatie in Exact Globe

Grootboekrekeningen

Grootboek

Financieel → Grootboek → Grootboekrekeningschema

Leveranciers

Leveranciers

Financieel → Crediteuren → Kaarten

Btw-codes

Btw-codes

Financieel → BTW/Statistieken → BTW-overzicht

Kostenplaatsen

Kostenplaatsen

Financieel → Grootboek → Kostenplaatsen

Kostendragers

Kostendragers

Financieel → Grootboek → Kostendragers

Moss en Exact Globe verbinden

1. Ga naar 'Boekhouding' en klik vervolgens op 'Verbinding maken met boekhoudsysteem'.

2. Klik op 'Exact Globe' en 'Doorgaan'.

3. Voer de benodigde gegevens in (gebruikersnaam, wachtwoord, DB-naam, servernaam, serveradres, port). Raadpleeg het gedeelte 'Controleer het volgende voordat je verbinding maakt' hierboven voor meer informatie.

4. Succesvol verbonden. Nu kun je je rekeningen synchroniseren vanuit Exact Globe

5. Bankdagboek-id invoeren

6. Inkoopdagboek-id invoeren

• Als je het Memorial journaal wilt gebruiken in plaats van het inkoopdagboek, kun je dit in een later stadium wijzigen

7. Definieer Moss-standaardleverancier of schakel leveranciersboekhouding in voor kaarttransacties om transacties te boeken op de specifieke leveranciersrekeningen

8. Selecteer 'Vrijgesteld van btw' als je bedrijf is vrijgesteld van btw

9. Controleer of je de juiste entiteit hebt aangesloten en of alle dagboeken correct zijn ingesteld
    Hier kun je schakelen tussen inkoopdagboek en memorial journal:

1. Schakel de optie 'Exporteren naar Memorial Journal' in

2. Voer de memorial journal-code in

10. Ga verder met het instellen van grootboekrekeningen, leveranciers, btw-codes, kostenplaatsen en kostendragers. Alle rekeningen zijn als het goed is al gesynchroniseerd vanuit Exact Globe:

11. Controleer de leveranciers

12. Controleer de btw-tarieven (btw-codes) die zijn gesynchroniseerd vanuit Exact Globe. Je kunt btw-codes deactiveren, omdat deze niet nodig zijn op het Moss-platform (zie volgende stap).

13. Klik op de drie puntjes, beweeg de muis over 'Status' en selecteer 'Inactief' om de btw-codes als inactief te markeren. Deze codes worden vervolgens niet weergegeven als opties voor de pre-accounting van kaarten, facturen en declaraties.

14. Controleer de kostenplaatsen

15. En kostendragers

16. De Exacte Globe-verbinding en -installatie zijn nu voltooid