5. Kaarttransactie exporteren vanuit Moss
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Algemene informatie

Moss exporteert volledige boekingen met betaalbewijzen naar Exact Globe.

Voordelen en functies

• Volledige boekingen voor facturen en betalingen: Moss exporteert elke kaarttransactie als twee boekingen: inkoopboeking en betaalboeking.

• Crediteuren verrekend na Export: transacties worden gematcht en toegewezen weergegeven in Exact Globe.

• Opmerking: bekijk de instellingen van algemene Moss-accounts en 'Boekingslogica' voor meer informatie.

• Standaardhandelaar voor kaarttransacties

• Moss-balansrekening voor betaalboeking

• Link naar bankrekening voor opwaardering (Moss Debit) / automatische incasso export (Moss Credit)

How to: kaarttransacties exporteren vanuit Moss

Voordat je een transactie kunt exporteren, moet deze eerst worden gecontroleerd. Als dat nog niet is gebeurd, zal de transactie niet worden weergegeven in het tabblad 'Klaar voor export'.

1. Om transacties te exporteren, klik je op 'Kaarttransacties' in het zijmenu en vervolgens op 'Exporteren'.

2. Ga naar het tabblad 'Klaar voor export'.

3. Hier kun je de pre-accounting doen en kunnen betaalbewijzen worden bijgevoegd. Als de transactie klaar is voor export, kun je deze markeren en verplaatsen naar de sectie 'Klaar voor export'.

Om dit te doen, kun je de filterfunctie gebruiken om bijvoorbeeld transacties uit een bepaalde boekhoudperiode weer te geven en afzonderlijk te selecteren, of alleen transacties waaraan betaalbewijzen zijn toegevoegd.

4. Klik op 'Alle filters' en stel de gewenste filters in.

5. Klik vervolgens op 'Alles selecteren'.

6. Als er meer dan 50 transacties in het filter zitten, moet je op 'Selecteer alle transacties' klikken in de balk onderaan, om er zeker van te zijn dat transacties van andere pagina's ook worden geëxporteerd.

7. Klik na het selecteren van de transacties op 'Exporteren'.

8. Klik op Exact Globe API en klik vervolgens op 'Exporteren' in het zijpaneel.

9. Navigeer in Exact Globe naar Financieel -> Inkoop

10. Selecteer het inkoopjournaal dat je hebt opgegeven in Moss

11. Je ziet geëxporteerde transacties

12. Je kunt het bijgevoegde betaalbewijs controleren door te klikken op Bewerken-> Bijlage -> Open

13. Om de betaling te controleren, ga je naar Financieel-> Bank/Kas

14. Selecteer het bankdagboek dat je hebt opgegeven in Moss

15. Je kunt daar een betaling vinden die zal worden gekoppeld aan de aankoop

Je hebt deze handleiding afgesloten!