How-to: Moss-app
Hoe kunnen SSO-gebruikers de Moss-app gebruiken?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan de Moss-app gebruiken?

Elke Moss-gebruiker kan de Moss-app op zijn of haar telefoon gebruiken – handig voor als je veel op reis bent.

Normale gebruikers die niet met single sign-on (SSO) inloggen, moeten hun app op een andere manier activeren. Hoe precies, dat ontdek je hier.

Zorg dat je telefoonnummer in je Moss-profiel staat. Zonder telefoonnummer kun je de Moss-app niet gebruiken met SSO. Je kunt je telefoonnummer tot 180 dagen na de eerste registratie toevoegen. Als je die deadline hebt gemist, neem dan contact met ons op via support@getmosss.com.

Hoe kan een SSO-gebruiker de Moss-app gebruiken en zijn of haar telefoon toevoegen aan de lijst met vertrouwde apparaten?

1. Log in de webbrowser op getmoss.com in met je account.

2. Klik op de knop 'Mobiele app' in de bovenste balk om te beginnen met het configuratieproces van de app.

3. Voeg je mobiele apparaat toe aan de lijst met vertrouwde apparaten. Download hiervoor de Moss-app voor iOS of Android.

4. Genereer in de webbrowser een sms-activeringscode. De code wordt naar je telefoonnummer gestuurd.

5. Open de Moss-app op je telefoon en klik op de inlogpagina op 'Ga verder met SSO'.

6. Voer je e-mailadres en de activeringscode in die je per sms hebt ontvangen. Een verificatiecode wordt nu naar je e-mailadres gestuurd.

7. Open de e-mail en voer de ontvangen verificatiecode in de Moss-app in.

8. Stel tot slot een wachtwoord in waarmee je in de toekomst toegang kunt krijgen tot de Moss-app.