3-D Secure (3DS)
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is 3DS?

3DS, ook bekend als 3-D Secure, is een proces dat de veiligheid van online aankopen verhoogt. Dankzij een tweefactorauthenticatie, waarbij de kaarthouder naast het creditcardnummer en de beveiligingscode nog een andere beveiligingsmethode moet gebruiken om zijn of haar identiteit te bevestigen, wordt het risico op fraude effectief verminderd.

Uitgebreide identiteitsbevestiging via tweefactorauthenticatie (2FA) is zelfs verplicht in Europa en veel andere landen. Wanneer je online wat koopt met een Moss-creditcard, controleert 3DS automatisch of 2FA vereist is.

Voor gebruikers van de mobiele Moss-app

Als je authenticatie aanvraagt via 3DS, zal er een pop-upvenster verschijnen op de website van de handelaar. In dit venster wordt je gevraagd om de transactie te bevestigen op je mobiele telefoon. Je ontvangt vervolgens een pushmelding op je telefoon.

Volg deze stappen om de transactie te authenticeren:

1. Open de mobiele Moss-app op je telefoon

2. Log in met je 4-cijferige toegangscode

3. Er wordt een venster geopend met de betalingsgegevens (handelaar en bedrag) en knoppen om te bevestigen en te weigeren

4. Klik op 'Bevestigen' nadat je de betalingsgegevens hebt gecontroleerd en zeker weet dat je de transactie wilt authenticeren

Wil je meer weten over mobiele authenticatie? Lees dan dit artikel.

LET OP: als je een pushmelding krijgt terwijl je op dat moment geen transactie uitvoert, blokkeer dan onmiddellijk je kaart en neem contact op met de klantenservice op support@getmoss.com of de telefoonnummers in de footer. Authenticeer geen transacties die je niet kunt identificeren!

Voor gebruikers zonder de mobiele Moss-app

Als je authenticatie aanvraagt via 3DS, zal er een pop-upvenster verschijnen op de website van de handelaar. In dit venster wordt je gevraagd een eenmalige pin (one-time password, OTP) in te voeren. Je ontvangt een sms met de pincode.

Volg deze stappen als je de transactie wilt authenticeren:

1. Open de sms met het eenmalige wachtwoord van zes cijfers. Controleer of het transactiebedrag en de naam van de handelaar in de sms correct zijn

2. Voer de pincode uit de sms in het venster op de website van de handelaar in

3. Klik alleen op 'Bevestigen' als zeker weet dat je de transactie wilt authenticeren

LET OP: als je een sms ontvangt terwijl je op dat moment geen transactie uitvoert, blokkeer dan onmiddellijk je kaart en neem contact op met de klantenservice op support@getmoss.com of de telefoonnummers in de footer. Authenticeer geen transacties die je niet kunt identificeren!