Aangepaste kilometervergoedingen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan aangepaste kilometervergoedingen inschakelen en definiëren in Moss?

De nieuwe pagina voor kilometervergoedingen is alleen beschikbaar in de webapp en kan alleen worden gebruikt door admins en accountants. Zij hebben de mogelijkheid om aangepaste kilometervergoedingen in te schakelen en te definiëren.

Aangepaste kilometervergoedingen inschakelen en definiëren

Aangepaste kilometervergoedingen inschakelen

1. Ga naar 'Declaraties' > 'Set-up'

2. Open het tabblad 'Kilometerstand'

3. Standaard zijn aangepaste kilometervergoedingen uitgeschakeld, dus je ziet alleen de wettelijke kilometervergoedingen. Klik op 'Schakel aangepaste vergoedingen in' en bevestig dat je de waarschuwing hebt gelezen (over de mogelijke impact van het afwijken van de door lokale regelgeving vastgestelde belastingvrije kilometervergoeding) om te beginnen met het definiëren van aangepaste vergoedingen.

Een aangepaste kilometervergoeding definiëren

1. Ga naar 'Declaraties' > 'Set-up'

2. Open het tabblad 'Kilometerstand'

3. Klik op 'Voeg kilometervergoeding toe'

Om te voldoen aan verschillende regelgevingen (DE, NL, UK), bieden we klanten de mogelijkheid om afstandsgrenzen per kilometervergoeding te definiëren.

Bijvoorbeeld, in Duitsland gelden er andere vergoedingen voor de eerste 20 kilometer per enkele reis per motorfiets in vergelijking met elke kilometer boven de 20 per enkele reis. In het Verenigd Koninkrijk, daarentegen, worden de eerste 10.000 zakelijke kilometers per belastingjaar anders vergoed dan de zakelijke kilometers boven de 10.000 per belastingjaar.

Bij het instellen van grenzen is het ook mogelijk om de berekeningsperiode te definiëren. Hiermee kun je bepalen of deze grenzen van toepassing zijn op een enkele declaratie of dat ze geldig zijn voor alle afstanden van de gebruiker gedurende het betreffende belastingjaar.

Voorbeeld van een vaste vergoeding:

Vergoeding met afstandsgrens:

De standaard vergoeding vervangen door een aangepaste vergoeding

Hoewel het niet mogelijk is om de wettelijke kilometervergoedingen te verwijderen of aan te passen, kun je ze wel vervangen door aangepaste vergoedingen.

1. Archiveer de wettelijke vergoedingen door naar 'Declaraties' > 'Set-up' > en het tabblad 'Kilometerstand' te gaan

2. Selecteer de vergoeding die je wilt verbergen en klik op 'Vergoeding archiveren'.

3. Na deze actie kunnen er geen declaraties meer worden ingediend met deze kilometervergoeding en is deze niet zichtbaar voor gebruikers. Goed om te weten: de archiefstatus is niet permanent en je kunt de vergoeding op elk gewenst moment herstellen door deze te dearchiveren.

4. Definieer nu een vervangende, aangepaste kilometervergoeding.

Zodra de nieuwe kilometervergoeding is ingesteld, is deze van toepassing op alle gebruikers op je platform