OCR voor declaraties in de mobiele app
T
Geschreven door Translations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is OCR?

Optical Character Recognition (OCR) is een technologie waarmee tekst uit afbeeldingen, zoals gescande documenten of foto's, wordt gelezen. Dankzij de OCR-integratie in onze app kun je nu moeiteloos declaraties indienen door een foto van de betreffende bon of factuur te uploaden. OCR leest automatisch alle belangrijke informatie uit het document, zodat je gegevens niet meer handmatig hoeft in te voeren.

De OCR-optie is beschikbaar voor zowel de Android- als de iOS-versie van onze mobiele app.

Hoe gebruik ik OCR wanneer ik een declaratie indien?

Het gebruik van OCR bij het indienen van een declaratie is heel makkelijk:

• Ga naar 'Declaraties' in de app en start een nieuw declaratieverzoek.

• Wanneer je wordt gevraagd om aanvullende documenten bij te voegen, selecteer je de optie om een bestand te uploaden.

• Kies de juiste foto en upload hem.

• OCR verwerkt dan de afbeelding en leest relevante details zoals de naam van de leverancier, de aankoopdatum en het totaal uitgegeven bedrag uit en vult ze automatisch in.

Wat gebeurt er als het OCR-proces langer duurt dan verwacht?

Als het OCR-proces een vooraf gedefinieerde tijdspanne overschrijdt (meestal 10 seconden), krijg je de optie om te annuleren en verder te gaan met handmatige gegevensinvoer.

Kan ik erop vertrouwen dat OCR nauwkeurig informatie uit alle soorten documenten haalt?

Hoewel onze OCR-technologie ontworpen is om nauwkeurig tekst te lezen uit een breed scala aan documenten, waaronder betaalbewijzen, facturen en kostenoverzichten, kunnen de prestaties variëren afhankelijk van o.a. de kwaliteit en het formaat van het bestand. Bij onleesbare tekst of complexe lay-outs kan handmatige gegevensinvoer nodig zijn om de nauwkeurigheid te garanderen. We zijn echter voortdurend bezig met het verfijnen en verbeteren van onze OCR-technologie om tegemoet te komen aan verschillende soorten documenten.