Kaarten & Transacties
Gebruik en Beheer van de Kaarten
Kaartstatus wijzigen: Bevriezen, Blokkeren, Beëindigen

In dit artikel leggen we uit hoe je de status van een kaart kunt wijzigen, en deze kunt bevriezen, blokkeren of beëindigen.

Support avatar
Geschreven door Support
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan de kaartstatus wijzigen

Elke gebruiker kan de status van zijn of haar eigen kaarten zelf wijzigen.

Alleen admins kunnen kaarten blokkeren.

Kaartstatus wijzigen

Bevriezen/Ontdooien

Alleen de kaarthouder zelf kan de kaart op elk moment bevriezen of deblokkeren, bijvoorbeeld omdat hij of zij deze tijdelijk niet gebruikt.

1. Ga naar 'Kaarten'

2. Selecteer een kaart die je wilt bevriezen/deblokkeren

3. Klik op 'Kart Bevriezen'/'Kart Deblokkeren'.

Blokkeren/Deblokkeren

Kaarten kunnen alleen door admins of via beleid voor ontbrekende bonnen worden geblokkeerd. Dit kan handig zijn als je het een gebruiker voor een bepaalde tijd onmogelijk wilt maken om de kaart te gebruiken, zonder de kaart helemaal te beëindigen.

1. Ga naar 'Kaarten'

2. Selecteer een kaart die je wilt blokkeren

3. Klik op 'Kaart blokkeren'/'Kaart deblokkeren'

4. Stuur de kaarthouder een bericht om uit te leggen waarom de kaart wordt geblokkeerd

Beëindigen

Let op: het beëindigen van een kaart kan niet ongedaan worden gemaakt, zelfs niet door een admin.

1. Ga naar 'Kaarten'

2. Selecteer een kaart die je wilt beëindigen

3. Klik op de drie puntjes rechtsboven

4. Klik op 'Kaart beëindigen'