Alle collectiesMedewerkers: uitgaven doen en aanvragenJe eigen kaarten beherenFysieke kaarten
V: Ik heb een fysieke kaart opnieuw besteld en nu heb ik twee fysieke kaarten. Wat kan ik doen?
V: Ik heb een fysieke kaart opnieuw besteld en nu heb ik twee fysieke kaarten. Wat kan ik doen?
A
Geschreven door Anna Dziurosz
Deze week bijgewerkt

Oplossing. We verwachten dat je slechts één fysieke kaart per gebruiker nodig hebt. Om dit probleem op te lossen, moet je (1) de overbodige kaart opzeggen in de (web)app en vervolgens (2) de overbodige kaart weggooien.

Je kunt de kaart opzeggen door te klikken op kaartgegevens > '...' (rechterbovenhoek) > 'Kaart opzeggen'. Dit zorgt ervoor dat de kaart nadat je hem weg hebt gegooid niet voor frauduleuze doeleinden kan worden gebruikt. Zorg ervoor dat je nog wel één actieve fysieke kaart hebt. Om dit te controleren, klik je op de fysieke kaart die je wilt blijven gebruiken en controleer je of de status niet 'Opgezegd' is

Knip tot slot de chip van de overbodige kaart door voor je hem weggooit.

Context. Deze situatie kan zich voordoen als een fysieke kaart tijdens de levering opnieuw wordt besteld. Het ondersteuningsteam kan fysieke kaarten opnieuw bestellen als ze niet binnen 10 werkdagen zijn bezorgd. In dat geval gaan we er namelijk vanuit dat de kaart is kwijtgeraakt of gestolen tijdens de levering. We bestellen dan een nieuwe fysieke kaart als vervanging of back-up. We raden klanten aan de kaart te gebruiken die het eerst wordt bezorgd en de overbodige kaart direct na levering op te zeggen.