Activeer fysieke kaarten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan een fysieke kaart activeren en een pincode instellen?

Kaarthouders kunnen fysieke kaarten activeren. De kaarthouder is de gebruiker voor wie de kaart is aangemaakt.

Kaarthouders uit het Verenigd Koninkrijk moeten extra stappen volgen om hun kaart te activeren.

Alle andere gebruikers (incl. admins) kunnen de fysieke kaart niet activeren. Fysieke kaarten moeten door de kaarthouder zelf worden geactiveerd.

Een fysieke kaart activeren en een pincode instellen

Als je de kaarthouder bent, kun je je fysieke kaart activeren in de app of op de website in het gedeelte 'Kaarten'. Volg de volgende stappen om je kaart op de website te activeren:

Je kaart activeren en pincode instellen

1. Log in op de Moss-website

2. Ga naar 'Kaarten' > 'Mijn kaarten' en selecteer de fysieke kaart die je wilt activeren.

3. Klik op 'Activeer kaart'.

4. Extra controle: je wordt gevraagd om de laatste vier cijfers van het kaartnummer in te voeren. Dit nummer vind je op je fysieke kaart.

5. Een pincode instellen: geef een getal van vier cijfers op dat je wilt gebruiken voor het valideren van offline chip-en-pin-transacties met je kaart.

6. Je kaart is nu klaar voor gebruik (voor niet-Britse kaarthouders).

Let op: om contactloos te kunnen betalen, moet je eerst een keer met je pincode betalen.

Herinnering: deel je pincode met niemand anders om de veiligheid van je kaart te garanderen.

Extra stappen voor kaarthouders in het Verenigd Koninkrijk

Om je kaart te activeren en contactloos betalen mogelijk te maken, moet je deze extra stappen uitvoeren in het Verenigd Koninkrijk.

1. Controleer of je alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd en een pincode hebt ingesteld.

2. Ga naar een geldautomaat.

3. Steek je kaart in de geldautomaat en controleer je saldo. Dit kan ook als je in het buitenland bent.

Maak je geen zorgen als een onjuist bedrag wordt weergegeven. We willen niet dat het saldo van je bedrijf op het scherm wordt weergegeven.

4. Nadat je je kaart uit de geldautomaat hebt gehaald, is de kaart klaar voor gebruik!

Herinnering: als je je pincode wijzigt, moet je deze stappen opnieuw uitvoeren.