Kaarten aanvragen en aanmaken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan een kaart aanmaken

Admins kunnen kaarten aanmaken voor zichzelf en voor alle gebruikers.

Gebruikers en interne accountants kunnen, afhankelijk van het goedkeuringsbeleid, kaarten voor zichzelf aanmaken of aanvragen.

Externe accountants kunnen geen kaarten aanmaken of bezitten.

Kaart aanmaken

Voor admins

Als je een admin bent, kun je kaarten aanmaken voor jezelf en voor alle gebruikers. Zo doe je dat:

1. Log in op de Moss-webapp.

2. Ga naar 'Kaarten' > 'Kaart aanmaken'

3. Selecteer het type kaart dat je nodig hebt

4. Vul het formulier in

5. Klik op 'Kaart creëren'

Voor gebruikers en interne accountants

Ben je een gebruiker of een interne accountant? Dan kun je, afhankelijk van het goedkeuringsbeleid van je bedrijf, kaarten voor jezelf aanmaken of aanvragen. Zo doe je dat:

1. Log in op de Moss-webapp.

2. Ga naar 'Kaarten' > 'Kaart aanmaken'

3. Selecteer het type kaart dat je nodig hebt

4. Vul het formulier in

5. Klik op 'Nieuwe kaart aanvragen'

Zodra je de kaart hebt aangevraagd, moet je aanvraag worden goedgekeurd op basis van de goedkeuringsflow die door de admin voor je bedrijf en/of je toegewezen team is gedefinieerd.

Standaard kunnen Admins kaarten aanmaken voor iedere medewerker, inclusief zichzelf. Ons supportteam kan je Moss-account echter zo instellen dat wanneer een Admin een kaart voor zichzelf wil aanmaken, deze eerst door iemand anders moet worden goedgekeurd. Wanneer dit vierogenprincipe is geactiveerd, zal wanneer een Admin het formulier 'Kaart aanmaken' invult en zichzelf als kaarthouder selecteert, de knop op het formulier veranderen van 'Kaart aanmaken' naar 'Kaart aanvragen'.

De kaartaanvraag gebruikt dan het relevante goedkeuringsbeleid voor kaartaanvragen. Als in het goedkeuringsbeleid staat dat de admin waar de kaart voor bedoeld is zijn eigen aanvragen moet goedkeuren, dan stuurt Moss de aanvragen naar de manager van die admin. Als er geen manager is toegewezen aan de admin die het verzoek heeft ingediend, wordt het verzoek naar een andere admin gestuurd.